Mami zdravo za vtoro dete vo opstinata mi pobaraa dok za zitelstvo kade se Vadi toj Dali se ceka ili odma go davaat I Dali se plaka...I sto dokumenti treba ili ne pozz ...
Posle kolku vreme isplakaat pari od opstina centar i socijalno? Porodena sum na 05.07 podnesovme dokumenti okolu kraj na mesecot juli i seuste mi nemaat denar prefrleno...ni od fondot za kleksanite,nitu opstina centar nitu od socijalno...da cekam ili da se javam nekade?
Здраво, дали некоја знае како е за еднократна парична помош од Општина Илинден, и еднократна парична помош за второ дете што ја дава Град Скопје? Кои документи ќе ми бидат потребни да ги доставам за да можам да аплицирам?
Да прашам дали паричниот надоместок за втор дете од општината конкретно Ѓорче Петров зависи од примањата на родителите или дават на сите ?
Здраво жени, за колку време ви ги исплатија парите што ги даваат од општина за новороденче? Дали сте ѕвонеле да прашате пример дали е се ок да не фали некој документ и слично
Мислам дека ги исплаќаат во одредени периоди, на пример до месец мај сите што се пријавиле таа година, после може од мај до септември во септември да исплатат итн. или може тековно за секој месец, зависи од општината. А за колку време ги исплаќаат парите од социјалното?
Мајки, документи за општина носам во општината или двете барања во социјалното? за кисела вода прашувам
Dali nekoja e zapoznata, za prvo dete sleduva samo ednokratna od drzavata ili i od opstinsta ili taa edna ista e?
Se podnesuvaat na isto mesto deka najdov samo eden obrazec nezz kako da baram za da spremam dokumentacija malku po malku rano e ama neka stoe i sumata dali znaea varira ili kako
Град Скопје не дава, општина Карпош дава на социјални случаи само. Ти следува еднократна помош од Министерство за труд и социјална политика, околу 20 000 за второ дете.
За второ дете само што ми пуштија мене 24.000 ден, минатата недела. Бебе има скоро 5 месеци. Прво стигнува решение по пошта, со тоа одиш во твојата банка го поднесуваш и веднаш следниот месец до 5ти отприлика имаш исплата. Ние поднесовме многу брзо во социјалното, беба дали имаше една недела. Решениево е изготвено почеток на септември ама по поштава наша патувало скоро 2 месеци.