Да се надевам дека брзо ќе стигне тоа од пошта, до сега за клексаните од социјално стигаа точно за 2 недели
Nekoja od Kavadarci dali ima ili znae dali sleduva i od opstinata mislam deka uste vazi ama kade se podnesuva i kolku iznesuva od drzavata treba da e 5000 za prvo ama za od opstinata nezz kaj da prasam i za dokumnetacija i za se
Супер, кај нас е катастрофа поштата. Инаку сум утнала покасно е поднесено бидејќи го чекавме две недели изводот од родени.
Јас кога прашував ми рекоа ако бројчето во банката го внесат до петти во месецот тогаш исплата тој месец, ако не наредниот, ако е така тогаш исплата ќе имаш до 05.12
Здраво, дали некоја знае каде се поднесуваат документите за еднократна парична помош од Општина Центар?
nie imame bebence rodeno 05.07 na 21.08 imame podneseno vo banka a isplata uste nema...se javiv sega vo sparkasse mi vikaat prasajte vo socijalno,oni treba da gi pustat sredstvata.... dali ima nekoj konakt telefon da se javam? ne se mnogu pari ama zoso da im gi oprostam,ke kupime peleni eden mesec
Немам број за жал, јас се породив август а исплата добив ноември, прво прашав една пријателка во банката да провери дали ми е внесен социјалниот број, не беше внесен
Здраво, јас сум од Скопје, општина Аеродром.. чекаме прво бебе.. каде треба да се поднесе за еднократна парична помош и што документи треба?
http://www.aerodrom.gov.mk/upload/documents/Барање за новороденче 2023.pdf Ова ќе го пополниш, ти пишува и други кои документи да ги однесеш. Се заедно во општината поднесуваш.. мене за месец дена отприлика ми пуштија