24илјади е за оваа година за второ дете од министерство за труд и социјална политика Едит: отприлика еден месец после поднесување во банка.
Некоја мајка од аетодром да сподели за второ дете колку пуштаат пари социјално и општината и каде и кои документи се поднесуваат
Ne uste ne sum porodena vo 9ti sum od 15.12 ama cisto informativno prasuvav da si sredam dokumenti sto mi trebaat uste ne znam kako odi procedurata nemam prasano nitu za iznos nitu za dokumenti, ako eventualno doznaes pisi
Нели 26000 беа за второ дете шѕо ги дабаа од општина,од каде сега 24000? Или па јас сум погрешно информирана..
Dali ovie pari od socijalnoto 20 iljadi gi davaat iako i dvajcata roditeli se vo raboten odnos ili davaat samo na tie majki sto ne se vraboteni.Treba da podnesuvam i jas dok vo opstina i socijano pa me interesira
Толку е, 6000 за првороденото, 24000 за тоа што ќе задоцни некоја секунда. Јас сум со близнаци, толку ми исплатија, и плус по 8000 од општина. Се на се, 46 000.
Нека се живи и здрави, толку толку. Мислам дека после нова година прават нова пресметка според минимална плата нешто, ама не ме држи за збор, може пак ќе зголемат, ако ти е тогаш термин може ќе има измена. А за трето немам инфо искрено.