Документите за второ дете ги поднесов пред 2 дена, решението ми стигна денес,утре планирам да го носам во банка.После коллу време ги исплакаат парите?
Bravos mnogu brzo ti stignalo resenieto..Mazmi minatiot petok podnese vo socijno i opstina aerodrom nema nisto uste
Секоја општина дава ист износ? Конкретно прашувам за прво дете знам дека од градот е околу 6000 а општините?
Дали некој знае дали Општина Чаир дава надомест за новороденче? И доколку немам матична книшка што треба да направам? Да отидам кај матичен да ми отвори или нешто друго се доставува?
Здраво мајки пред една недела сопругот поднесе документи во општина Центар, дали ни следува дополнително и од државата иако двајцата сме вработени? Станува збор за првороденче
Од социјално следува еднократна помош за новороденче на сите. За прво дете околу 6000 ден, за второ околу 24.000.
Дали потврдата од социјално е исто со решението за второ дете? Минатиот месец ни дадоа потврда од социјално и ја однесов во банка. Да чекам исплата или треба да ми стаса решение по пошта?
Zenski,da mi kaze nekoj koi dokumenti se potrebni za podnesuvanje vo socijalno za vtoro dete?dali e izvod zadolzitelen?Uste ne e gotov...
Да, мора матичен да има бебето како ќе го пишеш иначе. Јас однесов извод и таму барања потполнував и копија од лична карта. Ако ја имаш менувано скоро личната карта т.е. ако не е постара од 6 месеци ќе ти треба потврда од мвр за живеалиште или на сопругот лична карта на увид плус ако неговата е постара од 6 месеци. И од гинеколог потврда ти треба за второ родено дете.
A dali ova istoto e za prvo dete..? Izvod Baranja tamu ke mi dadat znaci I licni karti Stari ni se na dvajcata, znaci ne treba da vadime. Na razlicna adresa ni se licnite karti na dvajcata, ziveeme na mojava, a sakam da go prijavam na negovata, radi gradinki skolo ponataka. Valjda ke moze taka