Нема врска со градинка тоа гледај која општина дава пари . За градинка друга процедура е. За тие што живеат во карпош годинава дава 8000 денари еднократно за новороденче услов е да немате примања заеднички над 60 000 денари.
Zdravo na site, Dali nekoja clenka ima informacija dali Opstina Stip dava ednokratna paricna pomos za novorodence?
Душо,денеска добив информација од прва рака од МТСП дека за трето дете нема веќе еднократна помош,само за прво и второ.
Се извинувам, каде конкретно треба да се поднесе за исплата од град Скопје за второ новороденче? Благодарам однапред
Кои документи се потребни за второ дете? Дали бараат и потврда за живеалиште? Информацииве што се на нет,на шалтер ми рекоа дека се стари. Некоја скоро што поднела,да ми пише точно што треба да се носи? Едит: за социјално прашувам
Ако лична карта ти е сменета сега и не ти е постара од 6 месеци тогаш треба, евентуално ако на маж ти му е постара па можеш неговата да ја пишеш, копија од извода за детето, копија од лична карта,потврда од гинеколог за степен на бременост и таму ќе ти дадат да попуниш изјава и образецот.
Фала ти. Глупост им е ова со живеалиште. Ќе ја пишам на маж ми,баш убаво ме потсети. Мојата ја менувам сеа скоро,па затоа изгледа ми бараа.
A vo koe socijalno, ova za kleksani sto se podnesuva, kaj crven krst, so fondot zaedno sto e? Ili na drugo mesto?
Me zbunivte sega, kaj crven krst ili ne Kade da go teram maževo da ide. Za opstina Aerodrom znam, kaj Capitol do Telekabel, a za ova preku Ministerstvo za trud nemam poima kade.