Исто ко мене. Не соработуваат само со комерцијална, охридска и прокредит банка. Со сите останати имаат соработка. Само го носиш решението и се врзуваат они со социјалното. Јас отворив во тутунска уште една сметка.
Мене пак пред две ипол години ми бараа трансакциска сметка од Комерцијална банка, бидејќи со други банки не соработувале. Јас имав тогаш само од Стопанска банка, па одев друга да вадам. Бог да чува!
Благодарам за помошта, не знам за колку време ќе стаса решението ама јас ќе отворам сметка во тутунска банка па за парите изгледа дека ќе си почекам подолго време како што читам други искуства
јaс oтвoрив вo центрaлнa кooперaтивнa бидејќи тaму е мм пa викaм aј тaму. Рекoa декa мoже тутунскa, стoпaнскa и кooперaтивнa другиве не.
Мајки поднесов за еднократна помош за новороденче на 31.05.2016 после една недела земав потврда бев во тутунска со истат потврда и сеуште ништо, инаку сум од Гази Баба има некој од истава општина земено сега брзо или некој бр за контакт да прашам со се дешава, најдов бр еден од општината но никој не крева
Дали може некоја мамичка со повеќе слободно време и живци да пише за прво новороденче дали се вади уште нешто освен извод? Исто така каде може да се аплицира све за еднократна парична помош: -општина Аеродром-ние сме таму -социјално И доколку има и друго , Исто така кои документи се потребни за поднесување. И во врска со породилното што документи и каде се доставуваат? Извинете на долгиот пост ама не ми е ништо познато а и незнам каде да прашам а нема да биде малце трчање ко што ми изгледа
За прво новороденче се носат документи во социјално(за секоја општина е различно, конкретно за аеродром се наоѓа карши гостилница Ла Тана кај бараките) а документи треба коппии од извод, лични карти за родители, ти треба потврда од гениколог за првородено дете, пополнет образец. За во општина аеродром даваат за било кое по ред родено дете( не само за првородено) и таму треба извод лични карти копија од трансакциона и пополнет образец. За породилно не знам како иде јас во фирма оставив извод и они си завршија работа. Брзо исплаќаат породилно, месец за месец.
Ова за Аеродром се уште е таму кај Ла Тана? Ама ти Збориш за пари што дава самата општина? А каде се носат за пари што дава социјалното, предвидено од страна на МТСП?
Не не, општината знаеже каде е, ова е социјално за општина аеродром, и баш таму кај ла тана се наоѓа. За првородено само следува од таму
Ок значи таму си поднесувам за од социјално, а за од општина во самата општина. Сега знам дека е после бисер зашто ја реновираат/градат, така?
поднесов документи уште пред 1ви септември негде и уште нема ништо :/ ни потврда ми нема стигнато ... а исто и за рефундирање на клексаните ... уште ли се чека ? каде прашувате за ова ?
За првородено дава град Скопје + општина или се е у едно Ние живееме во Кисела Вода Знаете колку даваат
Прашај во фондот со тоа ливчето што ти го дадоа. Не знам зошто така, мене ми се редовни секој месец за клексаните.
За поднесување документи за еднократна во Карпош каде се наоѓа МТСП ? Мм лута, некаде накај катастер било ама немаме подетална информација...
На официјалната страница на општината во делот кај прашања и одговори видов пишуваше давале 6000 ден, знам дека пари се земаат и од општина и од град Скопје.
Поднесувала ли некоја од вас барање за еднократна помош во општина Карпош? ЈАс читам на нет дека само за социјални случаи давала општината помош... или стара информација е ?