Дали дома на адреса ви има стигнато ваков документ од општина аеродром за оние 8000 ден што ги исплакаат,не знам што е овој документ стварно
Ne mi ima, seuste ne sum podnela, no so ova ti kazuvaat deka ti e platen danok na tie pari, deka ne treba ti da plakjas.
https://zk.mk/ministerstvo-za-trud-i-socijalna-politika-kisela-voda секоја општина има социјално кај тебе еве каде е
Lični karti vo opština treba od dvata roditela, ili samo za majkata? Vo različni opštini sme zatoa prašuvam
Znači vo opština centar odam jas, popolnuvam predavam i lična karta negova ne treba? Rano mi e, tek na leto, ama da si prašam Ovde na sajtot vaka stoi Право на користење парична помош за новороденче има еден од родителите што е државјанин на Република Македонија. Двајцата родители треба да се со постојана адреса на живеење или престојување на територијата на Општина Центар-Скопје.
Мислам дека нема врска тоа јави се прашај ако не. Знам јас во карпош кога пополнував ставив само мои податоци.
ovie od centar (socijalno) se ludi skroz...drzavava samo da zeme pari,a za davanje tesko...porodena 05.07 so prvo dete,podnseni dokumenti komplet..so brojce otideno vo banka...i taka ostaveno cekavme so meseci... vcera otidov kaj se prefrleni od prolece pozadi soboren hram pa i gospogata mi vika odbieni ste za paricna pomos...vikam zosto,a neznam treba da vidam izgleda za necelosna dokumentacija...a maz mi koga nosel prasal dali e toa se...vikam a zosto ne ne obavestil nikoj do sea...e toa neznaela i sega veke e kasno za se...pari nema da vidime izvinete na dolgiot post samo bev mnogu revoltirana...da im se pomocam na tie 5000denari
Зошто мене ме тераа да одам во Карпош потврда да земам со потпис и печат иако веќе они го имале пуштено решението сега само исплата се чека.