Здраво ве читам дека за помошта од социјално сте добивале некое бројче, потврда со кои одете во банка. Јас кога поднесов ништо не ми дадоа. Дали некој имал исплата директно без да оди во банка и сл.? (или пак да одам во социјално да прашам)
Решение треба да ти стигне по пошта. Ако не ти стигне, а поминал месец од поднесување нека иде некој од социјално да го подигне директно. Тоа решение го носиш во банка и после чекаш исплата.
Za od opstina zavisi koja, vo Aerodrom samo izvod mi baraa, licna karta na uvid i baranje oni mi dadoa
Каде се поднесуваат документи за град Скопје? Кај центар за јавно здравје беше? Сум заборавила... И за општина Кисела Вода беше во општината, во бараките, ако добро се секавам...
Денес однесени документи за второродено, да знаете дека настрана од документите за прво дете, за второ бараат плус копии од извод на венчани и изводот на првото дете. И рекле пари ќе пуштат дури после избори.
Zavisi koja opstina. Vo socijalno, ama vo koe- toa zavisi spored opstinata vo koja zivees. Primer za Aerodrom e pozadi Soboren hram. Plus i direktno vo Opstina ke podneses , i oni odobruvaat paricna pomos. I toa zavisi od opstinata. Opstina Aerodrom odobruva za sekoe dete (ne vazno dali e prvo vtoro treto...).
Знам дека не е новост, него не беше спомнато низ странициве колку што прочитав, па чисто како инфо за членките го напишав.