Devojki za nadomestok od socijalno bidejki sea gi menuvavme site dokumentite, jas sum so lk skopje, soprugot e vo drug grad, a bidejki vo pomal grad se se zavrsuva sea i odma, moze li toj da podnese za nadomestok? Kje izvadi i za nego potvrda za zitelstvo i sve mn polesno i pobrzo nego li jas skopje.
Девојки кои документи треба да се однесат во социјално (Скопје) за прво дете освен л.к, извод од бебенцето и трансакциска? Изводот мора ли да е оригинал или може копија? И колку е надоместокот?
Od opstina Aerodrom za bebe rodeno 2024-ta dobil li nekoj pari? Podnesov pred skoro 2 meseca, gi nema.
Дали ви барале потврда за лични приходи во општина кога дте пријавувале за новороденче? И однесовте потврда од работа или од банка?
Сопругот ги однесе документите за новороденче за второ дете и му ја вратиле копијата од трансакциска му рекле не треба дај ни број од мајката и мм им рекол па како ќе и префрлите пари ќе и се јавиме на телефон. Дали сте имале ваков случај нешто ново ли е ова?
Пред две недели поднесов, земаа копија од трансакциска. Ама бидејќи рекоа нема да пуштаат пари до избори, може затоа така му рекле на маж ти, ама зашо дупла работа пак да одиш да носиш за 2 месеца... нема поента.
Jas imam podneseno vo Kisela Voda isto pred 2 meseci, gi kontaktirav mi rekoa po izborite. Ne smeat da prefrlaat pari pred. Imav brojce zosto me pobaraa za da napdavat potvrda za transakciskata.
Здраво,може ли да ми кажете кои документи ги поднесоците во општина кисела вода за новороденче? За прво дете се работи. Ви благодарам.
Zdravo, Izvod od novorodenceto Baranje za nadomestok Kopii od licni karti od majka i tatko Kopoja od transakciska toa e potrebno.
Vcera podnesov za vtoro dete mi vratija kopija od licna karta,transakciska i izvodot moj ,a na decata gji zemaa ..sega tuka citam drugo,a mi go pobaraa mojot broj.Bebeto ovoj mesec na 22ri kje polni 3m.Ne znam zoshto vaka mi napravija
Девојки здраво, каде се поднесува ова? Во општината каде живеам? Погоре видов што документи требаат, ме интересира како давате број на трансакциска? Посебен ворд документ со самата искуцана трансакциска или? Фала ви
Извини, каде поднесе? Има некои критериуми кои треба да се испочитуваат? На пр. помали плати и сл. Дали само за едниот родител следува или двата родители добиваат. Дали само овие документи се потребни?