Има и во социјално и во општина. Социјално за Скопје е во бараките помеѓу Центар за јавно здравје и ресторан Бедрум, за општина е локално каде што е управата на секоја општина. Социјално е на име на новороденчето, а општината е преку еден родител. Јас и маж ми се водиме во иста општина, па сеедно беше, ама ако на пример мајката е во општина што не дава пари или дава помалку, може таткото да поднесе во неговата општина. Документите се тие, плус потврда од гинеколог за уредно водена бременост. Не е битно колку примања имате за прво и второ дете, само за трето има некои ограничувања.
Podnesov na 1vi denes bev za potvrdata ja odnesov vo banka i zenata mi rece najverojatno posle izbori kje pushtat pari sepak ne e sigurna.Ima li nekoja sho zemala ili pak i kazaa kje zeme pred izbori.
женски за поднесување на надоместок од социјално кај треба да се поднесат документи? според живеалиште е? ние сме Аеродром
Мислам дека не се сите општини таму. Јас сум од Кисела Вода и таму поднесов, ама не знам сигурно дали за цело Скопје таму се поднесува. Мислам дека имаше некој список на врата таму кои општини ги опфаќа.
Мајка ми ги носеше документите, па не знам точно, знам дека оригинал потврдата од гинеколог негде и ја земале, друго све беа копии. Малку ми е измешано зошто за многу работи наеднаш спремав документи и не бев јас лично да ги поднесам, јас бев само потврдата од социјално отпосле да ја земам.
Ова искрено сега прв пат слушам, мислев само за трето даваат. И сега како иде? Секој му следува или има некоја квота? Ишто документи се потребни?
Ви се имаат ли јавено од социјално ? Потврдата ми ја дадоа и ја однесов уште на 11 април ,а денес ми се имаат јавено имало врска со еднократната..
Nisto kaj mene nema ni od opstina ni od socijalno uste vo mart mesec podnese soprugot dokumenti. Ima nekoja clenka sto dobila pari ili pa kade da se javime da prasame? Bebeto uste malku 3 meseci ke praj.
Почнаа ли со исплати ? Поднесов на 1ви април ,а потврда земав на 11 и однесов во банка. Уште нема ништо кај мене
Женски за второ дете од Скопје, кои документи треба да ги подадеме ? Треба и матичен број така? И каде поточно се поддаваат документи?