Ми јавија дека треба потврда за жителство од мтв за социјално, даваат ли одма за тоа да знам? Немав таков проблем со првото ама заради промена на лк за името лани затоа бараат.. @Tea SK мислам ти даваше потврда?
Ми бараа со првото, дека имав нова лична карта. Во МТВ се вади, одма на лице место ти го даваат. Јас поради ова не отидов личната карта со северна да ја земам, поднесов со старава, за да не ме гњават.
На 01.07. поднесовме за второ дете, можно е да е готово тоа бројчето што треба да се земе? Завршил некој за две, три недели, да го праќам маж да проверува?
Zdravo mamickii Me interesira bidejki cekam vtoro, dali ednok.paricna pomos e samo od trud i socijala ili i od opstina? Znam deka isplakaat 20.000 za vtoro od socijalno, ama za ova od opstina ne, pa da znam dali da podgotvuvam dokumenti i za tamu Blagoram❤️
Женски да прашам за Социјално каде се носат документи за еднократна парична помош? И што документи треба? Л.к од мене и сопругот, венчаница, моја трансакциска, извод од бебо? Дали нешто пропуштам? И за во општина дали се истите документи?
Која е моментално висината за еднократна за второ дете од социјално? Некаде гледам 26.000 некаде 20.000?
Zdravo, dali nekoj ima info dali davaat ednokratna paricna pomos za treto dete ili dali postoi penzijata za treto dete? Koi se uslovite za toa?
Од МСПДМ не даваат. Уставниот суд треба да одлучува колку е уставно или не. СУДОТ ПОВЕДЕ ПОСТАПКА ЗА ОЦЕНУВАЊЕ НА ОДРЕДБИ ОД ЗАКОНОТ ЗА ЗАШТИТА НА ДЕЦАТА ПОВРЗАНИ СО ДРЖАВНА ПОМОШ ЗА НОВОРОДЕНИ ДЕЦА Има општини што даваат. Прашај во Општината. Не постои. Постоеше за четврто дете но се укина. Условите беа