Може ли да ми кажете што се ми е потребно од документи за второ дете за во труд и социјала за паричен надомест од 20000ден. на сајтот пишува мајчина книшка што значи тоа? Немам такво нешто
Извод за двете деца,потврда од гинеколог за редовно контолирана бременост и лк. Ако е нова лк треба потврда за живеалиште. Ако е постара 1 година пред раѓање на детето ,не треба. Може и на сопругот или ина вас да се поднесе барањето. Се поднесува по престојувалиште.
Зависно во која општина живеете има подрачни служби на центарот за социјална работа и во таа подрачна служба треба да поднесете документи.
Здраво девојки, знаете ли дали барањето за потврда за жителство мора да се поднесе лично во МТВ и дали освен барањето се потребни и некои други документи за да се добие потврдата?
Здраво девојки да прашам каде да се пријавиме за помош на една минимална плата сме нели следува 8000 што е потребно и каде?
Здраво Потврда од гинеколог за редовно контролирање на бремноста дали може од систина,бидејки контролите тсму ги направив?
Deneska bebe polni 3 meseci ama so denovi e poveke od 90.Dali vazi ako deneska gi prakam dokumentite,dali ke mi gi primat? Ako da dali mozam bez potvrdata od ginekolog bidejki ginekologot e na odmor,pa onie posle vo resenieto da mi go barat? poentata mi e da go fatam posledniot voz ako do deneska vazi
За деновите не сум сигурна, ама без потврдата од гинеколог сигурно нема да ти прифатат да аплицираш, така да прошол веќе возот ако не можеш да ја извадиш. Би ти препорачала да си земеш потврда и да пробаш да аплицираш најбрзо што може, можеби ќе прогледаат низ прсти дека е задоцнето.
Може доцнам со одговор, во МТВ лично во соба 48 тоа е кај кабините за сликање кога ќе влезеш десно. Прво оди на шалтер 20 инфо шалтер да ти дадат барање што треба да го пополниш. Во соба 48 ќе одиш со барањето лична карта и картичка за плаќање административна такса. Документот е за неколку дена готов ќе ти кажат кога да одиш да го подигнеш.
Zdravo. Ednokratnata pomos od opstina ja davaat ako dvajcata roditeli se so primanja pomali od 2 minimalni plati? Ako ve razbrav dobro?