Зависи која општина. Карпош треба под 60000 да имате примања вкупно за да земете. Во други општини нема ограничувања.
Имам поднесено за еднократен надомест за новороденче од МТСП на 25.07.2024, до сега не ми имаат стигнато пари. Дали некој знае да ми каже каква е процедурата, прво пуштаат решение, па пари или независно ги пуштаат парите?
Здраво!Да ве прашам од општина брзо не исплатија за второ дете,али од град скопје уште ништо за тие 20000,дали знаете за колку време исплакаат?поминаа 3 месеци
* ПОТРЕБНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ДОБИВАЊЕ НА ЕДНОКРАТНА ПОМОШ ОД ГРАДОТ ИЛИ ОПШТИНА - Извод од бебето - Извод од родена книга на венчани - Копија лична карта - Копија трансакциска сметка - Отпусно писмо од болница * ИЗВОД НА БЕБЕТО СЕ ВАДИ СО ПРИЛОЖЕНА ВЕНЧАНИЦА НА РОДИТЕЛИТЕ КАКО И КОПИИ ОД НИВНИТЕ ЛИЧНИ КАРТИ, НА ПЛОШТАД БИВША КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА, ПЛАЌАЊЕТО СЕ ВРШИ ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ, ОКОЛУ 300 ДЕНАРИ.
Здраво ме интересира дали град Скопје дава еднократна помош за новороденче, гинекологот кога ми ја даде потврдата за контрола ми даде две и спомна дека ќе ми треба и за град Скопје благодарам
Две се, од социјално и општина. И мене ми спомнаа нешто од град дека има, ама јас не најдов, само другиве две.
Clenki jas na pocetok na noemvri go odnesov brojceto vo banka,znae li nekoj koga bi mozela da ocekuvam isplata
гинекологот ми даде три потврди па незнам точно која за каде ми е дали општина или социјално, имам извештај за спреченост за работа, потврда за степен на бременост и лекарска потврда
Друштво од социјално кога ви дадоа решение? Јас септември поднесов уште ништо нема. Таа на "шалтерот" ми рече ќе ти се јавам да дојдеш да го земеш!?
Јас сега поднесов и тој од општина што ми го даде документот да го однесам во банка ми реле поднеси до 20ти месецов ако сакаш да ти легнат во јануари. Не знам дали тогаш за сите ќе пуштат.