Не, ја носиш во банка, те заверуваат таму, ти даваат бројче и си чекаш коа ќе ти пуштат од социјално.
Што документи треба за парична помош к каде се поднесуваат.Лична карта мие вадена во 2022 година дали ќе треба потврда да вадам кли можам и со таа
Кога ќе поднесеш потврда во банка одприлика за колку време пуштаат средства од социјално за второ дете ?
Оние што сте од општина Аеродром, парична помош се зема само како за второ дете (20.000) или и од социјално? Прашањето ми е дали од едно место се добива и када да се поднесат документите ако сте од опш.Аеродром? Фала
Од социјално ги даваат тие 20.000 (позади ресторан бедрум се наоѓаше тоа за поднесување документи), а од аеродром не знам точно колку даваат ама и таму се поднесува. Значи од 2 места се зема
За второ дете социјално колку пушта и каде се поднесуваат документите а може да се поднесе и во општина или не секоја општина дава?
За второ дете се поднесува во социјално позади Виолина кафаната што беше сега е Бедрум .1 барање и 2 изјави зимаш од таму од шалтер кој работи до 13h А мора да имаш и фотокопии од лични карти од тебе и сопругот и фотокопии од извод од ДВЕТЕ деца.Исплаќаат 26300 еве мене на 8ми ми ги исплатија а поднесов почеток на декември.
Ова важи дека таму се поднесува и доколку живееш во општина Аеродром или за Аееодром се поднесува на друго место?
Дали некаде како документ (Општина или социјално) го бараат изводот на венчани и дали е точно дека мора да е со печат од северна мк? Така прочитав, па доколку е некој поупатен нека пише.
Од кога е ова вака? Јас сум со адреса во Аеродром пред 5години таму поднесував документи,позади бедрум
Поднесов почеток на декември во социјалното за аеродром, позади соборна ми рече таа ќе ми се јави за бројчето за банка ама уште ја нема, не креваат на бројот, а маил ми се враќа грешен. Дали може сопругот да го земе бројчето или мора јас пошто јас поднесов да не оди за џабе.
Ama ne treba da ti javi ,nas ni rece od podensuvanje za 10 dena da odime po brojceto sto se nosi vo banka..Moze bilo koj ama so licni karti orginal od dvajcata mene tatko mi mi zavrsi rabota taka
Ми рече за две недели ама не доаѓај јас ќе ти се јавам, добро ќе го пратам маж ми тогаш чим може друг да подигне. Фала ти
Дали после поднесување на документите во банка што ги даваат од социјално, потребно е да се направи уште нешто? Поднесов во декември па не знам за колку време исплаќаат.