Здраво дали може да ми каже некој од искуство кои документи се потребни за поднесување на додаток за новороденчс општина центар и за второ дете ? Исто ќе ве замолам за инфо каде треба да се поднесе за двете за подрачје на општина центар ? Фала женски
не треба изводи од родители, само ако е личната карта понова од година дена треба потврда за живеалиште
Toa e za celo skopje ili samo za opstina kisela voda nie podnesovme tamu kaj vero taftalidze pocetok na dekemvri ni kazaa da doeme posle 20 janauri da sme zele broj a isplata kojznae koga kje ima...da ne sme zgresile nesto...mada i za prvoto dete tamu podnesovme I imavme isplata
Срам или не , мора да прашам зошто не прашал маж ми... како изгледа докуемнтот што се носи во банка ? Поднел документи , му дале архивско бројче ама ништо не му кажале. Тоа се носи во банка или се чека друга потврда од социјално ?
Сигурно му кажале ама маживе толку слушаат За една недела се оди пак во социјалното и даваат потврда што се носи во банка.
Здраво Треба да се породам каде и да е, па ме интересира како одат процедурите за еднократна помош од социјално, но и од Општина, за прво дете, со документи сме во Кисела Вода. Ви благодарам
Хелоуу Дали за потврдата за живеалиште мора лично да се поднесе барање во МВР или може мајка ми пример да отиде наместо мене? Фалааа
Мене ми побараа и лична карта на увид, а кога прашав за земање на потврдата ми рекоа ако е друг дека треба полномошно, а кога ја земав ништо не ми побараа нит лична карта ни ништо. Така да ваљда како ќе им е денот.
Здраво, има ли некој заверено изјсва на нотар дека е жител на општина центар и дека нема да бара понош од др општини доколку е со различна лична адреса од таткото ? Чисто како пример да видам како тррба да изгледа изјавата , да не погрешам...
Dali nekoj znae koga isplakaat pari opstina centar? Kako da razbrav 2 pati godisno deka pustaat,pa me interesira koga bi bilo toa