А дали може да се земе парична помош доколку мајката е со адреса во лична карта во друга општина и е различна од таткото?
Може, само барањето ќе го поднесе таткото на негово име или пак мајката во нејзината општина на нејзино име.
Извод од матична книга на родени за новороденче, или детето со старателство до една година, и копија од решението за старателство доколку детето е со старателство; - Копија од важечка лична карта или патна исправа на родителот, или старателот кој го поднесува барањето; и - Копија од банкарска картичка и трансакциска сметка на родителот, или старателот кој го поднесува барањето.
Здраво мајки За колку време ви пуштија од општина Гази Баба? Повеќе време помина или? Релативно доста чекам,а имам ливче се,односно дека се е во ред со доставените документи ...
jas se javiv pred nekoj den vo opstina centar,bidejki imame podneseno kraj na dekemvri...rekoa deka 3 pati godisno isplakaat,sega kraj na mart pocetok na april ke organiziraat nastan i ke davaat nekoi mali simbolicni podaroci i potvrdata za isplata
Од социјално даваат ли за трето дете или не? Знам дека за прво и второ даваат. За од општината знам дека некаде даваат некаде не, зависи од општината.
Не даваат. Даваат само на семејствата со ниски примања, односно еден вработен на минималец, а другиот родител да е невработен. Јас ништо не земав за третово.. само од општината Гази Баба земав.
Поднесов документи во општина, сега сакам и во град Скопје каде точно се поднесува и кои документи се потребни?
@DELFINA81 како сте? Пошто сме ист случај, не знам кој друг тука е така со 1 поголемо, па близнаци, кажи ми има некаква еднократна исплата за близнаците? Јас сум во Карпош, мислам од општината нема за ниедно дете помош, но од Градот дали има нешто?
Добри сме мајка,растеме полека. Јок,нема ништо од социјалното за близнаци,ако на тоа мислеше. Земав како за второ дете само, 26 000 и нешто . За трето има еднократна помош само за семејства со едно вработено лице или социјално загрозени.