Општина Карпош има само за фамилии со вкупни месечни примања под 60000 денари, небитно прво, втор, трето дете.
Нема проблем . Јас кога прашував и им викам добро а реално зема некој од ова помош, зашто Карпош горе доле повеќето се ок со примања, ми вика таа во општина, како не зимаат Бардовци и Злокуќани ромите, секоја година истите ги гледаме.... и така се изнасмеа .
Во министерство за труд и социјала Зависи од која општина си, има подрачни служби и таму се поднесува
Маж ми поднел на едно место и за општина и за од град Скопје, прееска му пуштија само 6700. Да очекуваме и други пари или толку е?
И мене денес ми пуштија од социјално 6805 (не знам зашто 105 денари повеќе од вас). Од општина Аеродром ми пуштија 8000 одма после аплицирање немаше ни една недела.
За во социјално како е процедурата? Поднесе мм пред месец дена ама не му кажале за потврда му рекле да чека повик од социјален работник.
Во социјално и општина к.вода имаме поднесено документи и уште немаме исплата.Дали на некој му легнале средства
Кисела Вода имаше застој во исплата. Минатата недела почнаа да исплаќаат и зголемија на 12 000 ден. Имаше доделување и на некои пакетчиња со лична хигиена за мама и бебе од општината. Најмн од сите општини сега даваат во К. Вода. А за социјално не знам.
Да,бев јас земав ваучери ама кога ќе почнат да префрлаат пари.Градоначалников алал да му е човекот ептен се труди.Мене за близнаци 2 ваучери ми доделија