Zdravo treba da podnesam za prvo dete, preselena sum od kisela voda vo aerodrom pred 5 meseci i sega na soprugot mu pobarale potrvda za zitelstvo od mvr. dali mora da ima neprekinati 12 meseci vo edna opstina i od kade bi trebalo da zemam vo slucajov? Ke otideme sekako no ako nekoja imala slicen slucaj
Нека поднесе сопругот на негово име. јас поднесував со нова лк без сменета адреса, ја бараа старата лк или потврда, немав намера да вадам потврда а старата лк ми ја задржаа во мвр, и маж ми поднесе со негови податоци и немаше никаков проблем.
Zdravo imam edno prasanje sto dokumenti baraat za prvo bebe i kade gi podnesuvavte za vo o.Aerodrom? i dali pravat problem za adresite ,poso jas sum na taa adresa a maz mi e pod druga opstina ili moze samo kopija od moja LK i moja adresa?
Do koga najdocna se podnesuva I sto dokumenti trebaat za ednokratna paricna pomos za treto dete? Kolku iznesuva? Od socijalno, od opstina gjorce?
На овој линк е барањето што се поднесува и на него пишува што документи треба плус во прилог. http://www.aerodrom.gov.mk/upload/documents/Барање%20за%20новороденче%202025.pdf Се носат во општината што е после капитол.
Zdravo Da ve prasam dali na nekoja od vas i ima pristignato isplata za novorodence preku opstina Kisela voda?Imam podneseno vo sredina na mart mesec.
Оваа година немале ништо исплатено, ни за новороденчиња, ни за пензионери... да сме си чекале. Ваков одговор добив пред 5 дена
Edno prasanje Za novorodence od dve mesta li zimate ednokratna pomos? Za opstina znam a vo socijalno ni vikaat nema kaj nas takvo nesto.. Kade tocno se aplicira?