Буквално позади соборна на паркингот. Има прозори едни десно од кафичот тука е. Го има и на google maps побарај.
Малце сум збунета, вчера поднесов за надоместоков во општина Ѓорче а ова од социјално по подрачни е поделено? Каде се поднесува?
Леле не знам за тој дел кај е ама знам имаш рок 3 месеци од раѓањето ,може и мт да отиде побрзајте зошто да ви истечат.
Подрачна единица за Ѓорче Петров ќе прашате каде се наоѓа во Општината сигурно знаат да ве упатат ..се пополнува Барање за еднократна парична помош за новороденче Потврда од матичен гинеколог,копија од л.к на мајката,копија од трансакциска сметка на мајката,копија од извод од новороденче.
И копија од лична карта од сопругот. Мене за малку ќе ме вратеа. Среќа имаше еден нормален внатре па му пуштив на маил и ја испечати. Копија од трансакциска не ми бараа.
Све имам од докумемти само да дознаам за Ѓорче кај е подрачна за социјалново ако некој има инфо и поднесувал нека пише зошто тетките во општина денес беа госпоѓи на ниво не одговараат вило какви прашања и дури ми рекоа пари да не чекам пред избори
Kaj mlecen e, denes bev ama mi rekoa ne davale na site trebalo da odlucat da sum se vratela za eden mesec
Nemam baby, so tatko mi bev denes jas na brzina, on bese minatata nedela ama ne go primija rekoa sum morala licno i taka mi rekoa deka ne davale na site morale da odlucat od socijalno ke mi kazele za eden mesec shto resile. A vo petokot tatko mi zborel i so edsn prijatel nego go odbile i 10 meseci podnesuval zalba ne dobil odgovor zoshto
Нити имам време да одам лично нити па ќе спаѓам во некоја ранлива група така да пиши пропало држам среќа тебе да ти одобрат
Кај мене сопругот беше и ни исплатија веќе, ниту бев лично ниту сме во ранлива категорија, изгледа како им текне така прават…
Нека не се дрогираат, искомплексирана раја вработена по институциите (без генерализација ова зборувам за оние кои носот им е во плафон небаре се на платени кафе паузи) Не знам кога ќе сфатат луѓево дека се на одредена позиција поради општествена потреба која да би ја немало и тие ќе немаат работа…