Zdravo devojki denes bev vo Aerodrom opstinata podnesov za ednokratna pomos no izumiv da prasam odprilika za kolku vreme gi pustaat sredstvata dali ima nekoja posledno sto i isplatile da spodeli za kolku vreme i kkoja tocna suma ja davaat? Blagodaram
Здраво феминки кои докумненти ви ги бараа за помош? На интернет вели моја книшка да носам треба?фала мн
Како што знам Кисела Вода за секое новороденче воведоа. https://plusinfo.mk/po-12-000-denar...tinite-gi-zgolemi-a-ednokratnite-nadomestoci/ A оваа информација ја прочитав пред некое време тука на форумов, само не знам дали е за Град Скопје: (2025) Со новите мерки Еднократна финансиска помош: за прво родено дете 250 евра, до сега истата е 8 илјади денари, еднократна помош за второ родено дете од 500 евра, моментално е 26 илјади денари и 750 евра за трето и секое следно, како и за близнаци.
Супер ако е вака,јас за близнаци земав како прво и второ дете 6500 плус 26.000 ден.Ако е за трето оволку баш е добро
Се надевам само дека е вистина информацијава. На google не успеав да ги најдам цифриве. Доколку има членка што повеќе знае нека сподели.
Стара е поракава, од лани, но сепак са прашам дали овие предложени суми се прифатени и каде се аплицира?
леле сега ова читам со живеалиштево личната карта ми е извадена 27.08.2024, а ќерка ми е родена на 15.08.2025 значи нема година за неколку дена..,, дали ова значи дека ќе ми прават проблем и кај се вади таа потврда за живеалиште и колку се чека???
поднесе маж ми денес во социјално, јас ја извадив потврдата за живеалиште онлајн за 2 минути, се плаќа 50 ден. такса. поднесовме се, му рекле за месец дена ќе кажат дали е одобрено