1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Еднократна парична помош за новороденче

Дискусија во 'Бебе' започната од Unique.chick, 30 август 2012.

1. ORNEL

ORNEL Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2025
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    36
    Здраво
    Има некоја членка од Гостивар ?
    Каде се поднесува за новороденче и колку е еднократен надоместок?

На Monna. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Monna.

Monna. Нов член

Се зачлени на:
    8 октомври 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Позади црвен крст, карши стопанска банка.

3. ekonomski202

ekonomski202 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Дали некој скоро поднесувал вакво барање за министерство? Матичната докторка гинеколог ме упати кај матичниот доктор за потврда дека сум родила.
    Прв пат слушнаа дека требало да ми дадат нешто. Инаку сум приватно породена и од таму имам отпусна листа.
    Број 2 не ми е јасен. :$

овие докименти велат се потребни
    1. Важечка лична карта на мајката – се доставува на увид за докажување на идентитетот, државјанството и постојаното место на живеење на мајката од најмалку 12 месеци непрекинато на територија на Република Северна Македонија до денот на раѓањето на детето, а доколку подносител на барањето е таткото се доставува важечка лична карта од мајката на детето на увид за докажување на постојаното место на живеење на мајката, и важечка лична карта на таткото за докажување на идентитетот, државјанството и постојаното место на живеење од најмалку 12 месеци непрекинато на територија на Република Северна Македонија до денот на раѓањето на детето;
    2. Мајчина книшка на увид за мајката со копија на страници 3, 5 и 7 или потврда од избран лекар- специјалист по гинекологија и акушерство за редот на раѓање на детето/децата, а за посвоено дете потврда дека мајката нема прво/второ живородено дете; и
    3. Копија од трансакциска сметка

4. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    1.448
    Матичниот гинеколог треба ти даде потврда, а не матичниот лекар, не знам зошто те пратила. А тоа мајчина книшка нема потреба :)

5. Princess Jovana

Princess Jovana Нов член

Се зачлени на:
    Денес
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo Majki,

Dali nekoj ima zemeno ednokratna pomos za vtoro dete od socijalno mesecov?

Aplicirav pocetok na septemvri…