Во петокот од социјално мене ми стигна. А од општина ама Аеродром некоја недела пред тоа. Известиле ли нешто од општината на фб некаде?
Од Март имам поднесено, решение мислам Април добив и еве ништо. До Нова година демеќ ќе пуштат, ај да видиме.
Ако ме прашаш мене доживотна пензија треба за сите што имаат над две деца Сериозно ова, во сите нормални држави имаат огромни бенефиции тие со повеќе деца
Јас слушнав дека сега ни за трето не давале ништо. Работава ако имаш 3 веќе си луд во државава, натака што сакаш прај
Zdravo na site, moze li nekoj da mi ja objasni postapkava za nadomest za vtoro dete, i kako e za vo opstinata a kako za vo socijalno, ziveam vo vlae, kade treba da se aplicira i za dvete.
Мајки здраво. Второ дете ама некако скроз заборавив. извод од дете Барање за еднократна парична помош Фотокопија од лична Потврда од работа потребна ли е ? Или нештп друго? Ви благодарам многу
Мајки поднесовме документи за паричен надоместок за второ дете пред месец дена ни дадоа бројчиња сеа требаше пак да се оди после месец дена во општина и социјално за потврда или да чекам да префрлат ич не се сеќавам како беше со првото
После социјално се оди во банка, треба лично да отидеш ти со тој некој лист, не памтам што имаше на него, од соц го даваат. А за парична помош од општината е друго, неповрзано со социјално. За тоа само во општина се поднесува. Едит: Да не те излажам, во социјално како што читам по групиве 2 пати се оди, прво се поднесува па после некое време се зема тој лист што се носи во банка што ти го зборам. Јас имав познат во социјално па одма ми го дадоа листот, ваљда решение беше.