Мм поднесуваше, ама колку што го разбрав, позади центар за јавно здравје пролет, има бараки на подрачна единица на мин. за труд и социјала
Јас колку што знам комерцијална и прокредит немаат договор со министерство труд и социјала политика. Во секој случај прашај си во банка.
Дали некоја ги добила овие пари оваа година јас поднесов уште на почетокот ама не ми стигнаа малата е 9 месеци
Да со решението мислам дека бев во банка да поднесам барање така нешто и од таму убедени беа дека ке ми стигнат до крај на месецот (месец февруари инаку) ама нема ништо
Само на Тутунска може,ова во мое време од пред три года мислам дека уште е така. П.С.Ако си чекате по редот на нештата,парите за едно половина год ќе си ги добиете,зборам за општинскитеа за макс 3м со врски Сега со променава на локалнава власт прашање дали и кога...
Јас на централна кооперативна направив сметка, и не знам дали е до ажурноста на банката ама имав пари на сметка за месец дена. Поднесов некаде крај н август, почеток на октомври имав префрлено пари, некое време не ја ни проверував сметката зашто очекував после 2 месеци да стигнат, така да може и многу порано да стигнале. Поднесов само, т.е мајка ми поднесе за мене во општината во која живеам, со тие документи отидов во банка и тоа беше се, ниту решение зедов, ниту чекав решение..
жени да прашам тие што се тазе породени дали ви имаат префрлено пари од општина и град скопје за прво дете знам дека сите општини не исплаќаат поднесовме пред два месеци сеуште ништо нема
Мене општина аеродром ми исплати. Ама со врски. Породена сум август, веќе средина на септември ми исплатија. Од министерство за труд и социјална политика чекам, ама дури месецов го добив решението, што значи во банка дури на 20 ме имаат пријавено, па допрва очекувам исплата. @krstevska123
Jas od opstina Kisela Voda mnogu brzo zedov pari za bliznacinjata. Za dvete ubav iznos izleze. Od grad Skopje, pred nekoj den podnesov vo banka baranje za povrzivanje pa sega cekame 5.000,00 zdravje.. Rekoa demek sekoj mesec imalo isplata, pa ke vidime..