Јас општинските ги добив за еден месец, трансакциска сметка уште на болница ми побараа. За од државава чекам. Подадов се документи и поврзав социјален број што ми стигна со трансакциска, кога ќе стигнат од државава ќе видиме.
Исплаќаат за прво дете и јас сум од аеродром но сеуште ништо нема му се јавија на маж ми беше го зема решението од таму му рекле наредната недела ќе ги исплатиме но сеуште ништо нема 2 недели поминаа изгледа поради изборите ќе си почекам малку
Сигурна си дека Град Скопје дава пари за новороденчиња,да не мислиш на еднократната помош од Труд и социјала?
@forumce Јас имам на тутунска. Во потврдата што ти ја испраќа социјалното пишува дека треба да ја однесеш во било која банка или во онаа каде што имаш сметка, освен во комерцијална.
феминки дали имате инфо дали општина кисела вода исплака за прво родено дете. што документација е потребна за во општина а што за во труд и социјала фала ви
Да Кисела Вода исплаќа 6000ден. Ние земавме за синчето. Мислам дека требаше извод од бебе, извод од склучен граѓански брак, копија од лична карта од двата родители, копија од трансакциска сметка и барање кое се потполнува таму.
Мајки од Охрид, дали општината дава пари за прво дете? Уште во болница ми побараа трансакциона, им дадов од маж ми (ми рекоа немало врска од кого е) па ме интересира дали то е то. Од социјално добив решение и го однесов во банка и уште не ми се стигнати. Инаку се породив пред месец ипол.
Од општина ништо уште неам, од социјално стигна решението пред повеќе од недела го однесов во банка ама пари нема уште, некој вика одма им префлале па се чудам. Дали да одам до банка пак.