Јас поднесов почеток на октомври, од општината ми стигнаа ама од труд и социјала уште не...Какво е тоа решение што треба да стигне? Јас тогаш бев во банка за да ја поврзан трансакциската. Треба да ми стигне и некое решение?
Ок фала ти, јас мислев да не има некој проблем, зошто мене ми рекоа чим однесеш решението во банка одма префлаат. Море само нека ги префлат.
ДАвaaт зa првoрoденo еднoкрaтнa пoмoш. Тoa зa третo дете е нaдoместoк кoј мaјкaтa гo дoбивa некoлку гoдини.
Okolu 5000 den ama i zavisi od koja opstina si i nekoi opstini pokraj 9vie 5000 deb sto go dava socijalnoto dava i opstinata, popoln7vas tamu baranje vo soc8jalnoto prilozuvas izvod, dokument od ginekolog kaj sto si ja bodela bremenosta i deka ti e prvo dete i kopija od l.karta i od transakciska smetka tvoja, koja opstina zivees?
Мојата керкичка е шести месец веке и сеуште ми немат пуштено пари за еднократна помош.Ми стигна писмо уште во почетокот на октомври го однесов решението во банка.Еве два месеци и сеуште ми нема пари пуштено.
Ne sum slusnala do sega.Imam prijatelki skoro porodeni ne kazaa za od opstina pari. I kaj mene nema nisto.Podneseno e, ni pismo ni pari uste
Мамички мене ми стаса потврда од Министерство за труд и социјална политика и треба да го однесам во НЛБ тутунска. Како оди понатаму процедурава и за колку време ги исплакаат парите. Инаку јас сум од Велес