Да, треба да ти стигне решение и еден друг документ кој се носи во банка за да се поврзе со сметката што ја имаш. И дури отпосле ќе ти пуштат пари. Мене ми кажаа до јануари најкасно ќе има пари.
Тoa нa дoмaшнa aдресa ми стигнa пo две недели oд кo гo пoднесив бaрaњетo вo сoцијaлнoтo. Нa бaнкa ми рекoјa кo ке имa зa сите ќе имa и зa тебе
Ај прашање, дали ова ќе важи и за мене оти првото дете ми е посвоено (за неа не ми следуваше) или ќе се води како второ дете. Ич да не се акам по општини ако не ми следува. За првото не ми следеше оти беше постаро од 6 месеци
На мене ми се јавија да одам да си го земам решението и дека не праќале по пошта веќе. Ама ова за кај нас важи. Во Стр не знам како е.
За пари од општина што не следат за прво дете што треба да се поднесе? Конкретно прашувам за Општина Аеродром -Скопје?
Тазе породени, дали за еднократна парична помош за новороденче или како и да се вика .... мора и двајцата родители да имаат иста адреса на живеење?
Зависи од општината но треба да Мене од општина ми кажаа дека треба документи извод на родени на бебе,венчаница,фотокопија од трансакциска и лични карти на родителите.Ова за Општина Аеродром.
Taman sakav da te prasam dali dozna nesto za Aerodrom NZS da si napravam, podnesuvam 2 baranja, edno vo socijalno I edno vo opstina?