Zdravo majki ke moze li da mi kazete kolku dena e rokot za da prijavis vo opstina sto davaat nadomestok za novorodence?? I Dali Ima vrska sto e rodeno vo Skopje a sme od druga opstina? Fala..
Души каде се поднесуваат документите за еднократна помош.во општина знам а за социјално каде се наоѓа не можам д се снајдам на нет
Документите за Ѓ.П. во општина Ѓ.П. На портирница прашај ќе те пратат кај што треба. За социјално, ние поднесовме позади симпо. Т.е. кога одиш од Карпош накај Центар по партизанска, вртиш десно на рузвелтова и пак десно, кај училиштето Војдан Чернодрински. Во едни стари бараки. Праќај маж.
За општина јасно за социјалново не ми беше јасно каде треба да одам ..ми кажаа на рузвелтова било социјално ама барам по нетов не можев да се снајдам. Фала ти најмногу за одговоров подобар не можев да добијам (со насоки со се ) ќе пренесам на маж ми ќе се снајде . Уште еднаш фала ти
За социјално: 1. Потврда од гинеколог за прво дете 2.фотокопии од л.к на двајцата родители 3. Фотокопија од извод од венчани 4. Фотокопија од извод на новороденче За општина Истите без потврдата од гинеколог со тоа што се пополнува таму барање и се плаќа 300 ден. Убав ден
За колку време стасуваат парите? Ние поднесовме средина на мај и уште немаме никаков одговор. На мм му рекле демек ќе се јават за сметка ама уште ништо. На кој начин вас ве информираа дека сте ги добиле?
На мм му дадоа решение уште кога поднел барање. Со тоа се оди во банка и чекаш пари. Јас ептен брзо добив пари. Месец дена преку сила.
Јас читав тука дека дома ин стига решението на повеќето феминки. За ѕвонење на тел прв пат читам. Јас се изненадив што на мм одма му го дале. Очекував и јас по пошта да го добијам. Најарно да појде некој да види до кај е работата.
И на мм му го имаа дадено. А и на уште неколку знам дека им го дале одма. Пари мислам за месец ипол стигнаа, ако не и порано.
Здрaвo мaмички вo врскa сo темaвa....дaли некoјa имa инфo дaли O.Гaзи Бaбa дaвa еднoкрaтнa пoмoш зa првoрoденче и дaли незaвиснo oд кoјa oпштинa нa истo местo се пoднесувa зa пaри oд сoцијaлнoтo и кaде, инaче ние вo Гaзи Бaбa сме. Фaлa