Не, ништо немам добиено :/ Да, ќе прашам секако.. Поминаа 8месеци дали можат да ги исплататат? Или не дека на време поминато? Документи поддадени уште кога се роди малото
Прашај си најубо зш све неписмено е...можи и адреса нешо да ти имет згрешено...зш требит решение да ти стигнит по пошта и со то ојш на банка и пак се чекат
Мамички едно прашање. Ми кажаа дека од социјалното давале 5100 за новороденче. Ама можело и во општината да се поднесе и од таму давале парично. Е сеа да ме упатите малку дали е точно и колку и како даваат.
Точно е. Поднеси документи и министерство за социјални работи (5000 ден) и во општина (5000 ден). Ова за Аеродром, а за други општини не можам да ти потврдам, но мислам дека даваат.
Ѓорче дава, ми прифатија документи пред 2 недели. Отвори на страната од општината што ти треба, ќе го најдеш барањето. На ниво на државата е од социјално, а од општината е на општинско ниво.
Женички денеска го однесов бројчето во банка за колку време отприлика ги пуштаат парите? У банка у социјално никој не знае да каже, иначе за Штип зборам се е не знам, тоа од банката, од банката викат стварно не знам и на крај и ја не знам па викам тука да си прашам најубаво ќе да е.
Банката најкасно до 25 во месецот пуша пријави(тие што се пријавиле од кај нив да ги земат). Е после тоа зависи кога мтсп ќе реши да пушти пари.