@saramila09 и јас земав 5072 од Социјално. На 17 декември однесов во банка на 3 јануари ми пуштија. Се изненадив колку брзо легнаа парите
И мене ми стигнаа тие од социјалното на 04.01, 5017 ден .Ги чекам уште оние 6000ден од општината, се надевам неделава ќе ги пуштат
https://sitel.com.mk/mtsp-se-voveduva-ednokraten-nadomest-za-prvo-vtoro-i-treto-dete освен за прво се воведува надомест о за второ и трето дете
Ај некоја Охриѓанка на темава, како е во Охрид/Струга? Ти доделува општина во која живееш или општината во која ќе се породиш?
Дават и општина и социјално.Ак се породвиш Охрид, на болница ќе ти земет податоци, а за социјално ќе однесиш ќе ти кажат шо и како
знам дека од 2019 год се укинува надоместот за 3то дете а ќе има еднократна парична помош за секое родено дете. Нека кажат тие што се тазе породени во 2019 дали зеле паричен надоместок
јас и за првото врска немав дека дваат паричен надоместок. Дадода документи на маж ми и тој појде во општина во завод не знам уште каде и по месец ипол од пошта ми се јавија дека имаат пуштено пари.