прво дететенце ти е така? За прво секогаш даваа еднокрстна парична помош но од 2019 и за второ и за трето ќе имало.
Ај тазе кои сте поднеле документи за еднократна помош од социјално да пишете кои документи треба и дали треба оргинал документи или копии? И ако има некоја од Куманово да ми каже дали дава и општината кај нас или не?
@saramila09 @lackygirl Бидејќи никој не ми одговори,а сега брзо сте поднесувале,ако може да ми кажете кои документи носевте и дали копии или оригинали?
Копија од трансакциска, копија од извод на бебето,копија од венчаница и најбитното потврда од матичен гинеколог за прво дете
Мене вчера ми пуштија од социјално таман да ми се покријат две рати од кредитот бидејки наша чудесна земја породилно уште немам земено. Од општина ми кажаа дека каснеле дека почеток на година и месецов ќе пуштеле.
Еве да се пофалам зедов и јас вчера 5017ден од социјално и породилно за декември ми пратиле исто вчера. @hello-kitty.90 незнам точно мм носеше док, мислам мајчинс книшка и трансакциска сметка само.
Здраво, дали ке сака некој да ми објасни како се добива право на пари и од општина и од социјално за прво дете? И која е постапката?
Здраво И јас да прашам дали има некоја членка од Прилеп да ми кажи што треба за еднократна парична помош од социјално и дали во пп даваат пари и од општина за прво дете? Поздрав
Добро утро мајки Едно блиц прашање, не му е место овде ама не најдов каде да го поставам. За колку време општина исплаќа за новороденче и за колку време се рефундираат парите за Клексан? Два месеци скоро уште ништо немам на сметка.
Имаш поднесено? За во општина е 3м рок да поднесеш, а за клексаните 6м. Побарај си во општината и во фонд за здравство.