Мислам дека не ги изгласаа уште измените а откако ке ги изгласаат почнуваат да важат за прво и второ дете веднаш а за трето десет месеци по изгласувањето
хмм, мислиш дека од денот на донесување ќе важи за прво и второ? Баш се заинтересирав, сега ќе се распрашам.
Дали има некоја феминка од општина Гази Баба што подигнала пари за новороденче од нова година па навака ??
Dali ima nekoj podneseno vo Opstina Centar za ednokratna pomos na novorodence? Podnesovme vo februari seuste ne se isplateni parite.. Mail im prativ pred nedela dena ne mi vratija nisto.
За колку време ви излезе извод на родени на новороденчето? Ние на ГАК се породивме и веќе 16 дена уште никој не ни јави да го земеме. Може ли да се интервенира и дирекно во матична служба?
Дали некој поднесувал док во Општина Аеродром да ми каже дали е потребно оригинал извод или доволно е само копија? Освен тоа, личните карти од родителите и потврдата од гинеколог треба ли нешто друго?
и мене ме интересира за второ дете. Нели од јануари се укинуваше надоместокот за 3то дете а се воведе еднократна парична помош за секое родено дете
Дали од документите за општина мора потврда од гинеколог или може на увид мајчина книшка бидејки и тоа е наведено како опција?
ќе се распрашам и јас,да си бидам спремна. Ама мислам дека исто како и за првото ќе е. Ќе пишам штом дознаам
Дали еднократна парична помош за првородено дете може да се добие и од општината и од центар за социјални работи при мтсп или само од едно место? Конкретно за општина Аеродром