Во однос на општините, не сите општини даваат, ама еве на пример Аеродром дава за секое дете. За мтсп до скоро даваа за прво дете само и мерката за трето дете, сега ако добро разбрав стапени се на сила измените и даваат и за второ.
Само ако еден или двајцата родители се невработени. Кога прашував така ми кажаа, ама препрашај си и ако има промена кажи ми
Значи, за второ однесени документи во социјално, без државјанство. Ама ништо не ни дадоа,ни бројче. На мм му рекле да појде по еден месец за бројче па тогаш да однесе во банка. Не памтам како беше за првото, зошто дури по еден месец бројче?...anybody...?
Мамички здраво, би сакала да прашам за еднократна помош за второ дете дали ќе важи за дете кое е родено во март месец оваа година односно пред 28.5.2019 од кога е ставен законот на сила.позз
Здраво, општина Кисела Вода еднократна парична помош дали дава? За прво дете И што треба да се поднесе во случај ако дава..
Здраво на сите мамички, како сте ? Јас сакав да ве прашам кога отприлика стигаат парите од социјално и од општина (Ѓ. Петров)?
Јас п јас пишав погоре, од социјално поднесовме, ни рекоа по еден месец да појдеме да ни дадат бројче. Па кога после ги пуштаат не знам
женски ај некоја скоро што поднесувала документи во социјалното кај тутунски да каже кој ден се поднесуваат... за првото памтам дека имаше одреден ден за поднесување документи
За мтсп каде се поднесуваат документи? За жители на општина Аеродром (во случај да се поделени по општини)
По колку време стигнува еднократната парична помош?? Во банката вработениот како да ми спомна по 2 месеци. Точно е?
Во бараките кај тутунски. Маж ми беше неделава му побарале и извод од бебчо, иако тоа не го пишува во образецот.