Sakam da gi informiram site majki sto imaat podneseno dokumenti za vtoro dete a ne se isplateni da znaat deka sega imaat nov zakon i da odit da si podnesat zitelstvo vo opstinite kade gi imaat ostaveno dokumentite.Vo sprotivno nema da im pustat pari.DA SI ZNAETE На фејсбук ова го најдов. Знае ли некој каков е тој документ за жителство???
Потврда за последем адресен податок. Јас вадев во вторникот за прво дете. За тие од Скопје се вади во стара комерцијална на шалтерите на МВР, 50 денари се плаќа.
Поднесовме документи во социјалното одма кога се породив пред скоро 6 месеци. Решение ни стигна по нецел месец но сеуште не се префрлени пари на сметка. Дали знаете што би можело да биди, или да ме упатите да направиме нешто. Се работи за битола
Здраво. Како што пролистав низ групава за прво дете даваат пари од 1. Министерство за труд и соц.политика, Град Скопје и општината каде што живееш? Три места? ако може некоја мама да упати
Мамички да ве прашам каде све треба да поднесам за еднократна помош за првороденче.Општина Карпош сум.Колку ми следува и кога ги префрлуваат и како и кога ќе ми се исплаќа примањата од социјалната служба.Ви благодарам и ве