Зошто од Стопанска банка на два пати ме враќаат со бројчето и ми бараат некаква потврда. Што всушност значи бројчево? Треба да се јават од банка во Социјално и да прашаат за овој број или што? Месец дена инаку има поминато од кога поднесе сопругот во Социјално.
Ne sum, odnesov eden dokument sto mi go dadoa od socijalno. A od kaj se zima toa brojce? Deka za pari povekje od dva meseci cekame
Мами денес ми стигна потврда од социјално па однесов бројче во банка ама не прашав кога да очекувам пари дали знае некој за колку време ги пуштаат?
Па ако и однела документ во банка бинтребало тоа да е. Докум. Мене ми стаса преку пошта на други го даваат одма. Оди види во банка што е проблемот.
Jas koga podnesov dokumenti vo socijalno mi kazaa za 1 mesec ke gi pustele parite .Pa taka da cekam okolu 5ti e mesec ..
Охоо јас сум породена во август, во септември ми стигна решение и бројчето одма го однесов во банка. Исплата сеуште немам за прво дете. Имам сметка на Стопанска банка , дали има врска нешто со банките, велат дека социјалното ги пуштало парите на Нлб , а одпосле тие правеле трансфер на други банки
Здраво, сакам да прашам дали некој знае колку време се чека за парична надомест за второ дете, пошто имаме поднесено од 3 септември и сеуште нема решение
Здраво мајки за колку време треба да ми стигне тоа бројче за во банка?Документи поднесов пред повеќе од месец но ништо ми нема стигнато.Треба да стигне преку пошта?
Маж ми кога поднесе во општина му рекоа после 15 дена да одиме за бројче, отидовме го земавме и го однесовме во банка. Ми рекоа после 1 месец ќе има исплата, тоа треба да е јануари, ќе видиме.