Еве и јас стигнав да прашам Тие посвежите што точно треба да поднесам од документи и каде ако не ви е тешко објаснете ми ја процедурата Ме збунуваат тие ливчиња за банка и поштата Исто и дали општината дава едни адржавата други пари ? И ако да каде да се поднесе и штошзашеднитеша што за другите
Еднократна парична помош се зима само од општина или и од град Скопје? Општина Центар бараките кај зоолошка, кај парк, таму се поднесува?
Женски Ќе ве замолам за инфо, тие што сте од општина Карпош и сте носеле документи во министерство за труд и социјална политика за парична надомест за новороденче ...Каде поточно се наоѓаат бараките за поднесување на документите и кои докуненти ги поднесовте како е процедурата? Однапред ви благодарам
Новата Комерцијална кај Плоштад? Матична служба? Која зграда е тоа? Според ова што читам на нет треба во Министерство за труд и социјална политика да се однесе (позади Рекорд). Грешам?
Читам но неможам да заклучам, дали за прво дете се зима од општина и од град скопје? Кои документи ми требаат за двете места освен копија од л.карти, венчаница, трансакцска и дали може еден родител ова да го аплицира?
Таткото носи,зависи во која општина живееш некои даваат некои не. Другите пари се од министерство за труд и социјала,се поднесува во подрачните едници во општините,или на друго место кај што имаат канцеларија. Треба извод од детето и потврда од матичен гинеколог за првородено дете.
Значи едно од гази баба бидејки од тука сум и едно од фонд (центар)? Мислев јас да одам бидејки сопругот не е тука.. освен полномошно да ми остави
И јас сум од Гази Баба, не даваат. Даваат само на прв роден жител во нова година. Во барака 2 во општина мислам беше подрачното социјално за поднесување за тие 5000.