Јас мислам дека Кисела Вода даваат цела година парична помош. Најубаво ќе биде да си прашаш зошто не сум 100 % сигурна.
ПОСТОИ Ама искрено не знам нити каде нити документи...Домашните ми ја бркаа оваа работа.Распрашај се убаво,зошто да не си ги земеш парите што ти следуваат
Сите мајки зимаат, без разлика дали се во брак или не. Еве јас не сум во брак и си поднесов документи..
Бидејќи живеам во О.Центар во бараките во парк. Треба да проверам сега за парите од социјално што ги даваат сега кои документи се потребни, па и таму да си поднесам
Ме интересира дали некој има информации за Куманово. Слушнав дека имало такво нешто и овде ама поради замрзнатите сметки на општината сега не ги исплаќале парите. Само ти го одобруваат барањето и чекаш до неодредено.
баш ме интересира дали за прво дете следува нешто еднократна помош како што даваја порано торбица пелени и незнам што друго или парична помош, и кај се подават потребните документи
Дали знаете што точно треба од документи да се однесе за социјално и општина? 1. Извод од новороденче 2. Мајчина книшка 3. Извод од книга на венчани 4. Да се пополни барање.. ?
Важи ли уште ова еднократана парична помош за прво новороденче? За Скопје прашувам, и кој документи се потребни?
Мене ме интересира колку печати треба да има во мајчината книшка некои ми велат требало 5 некои 4 за таа еднократна помош?