@LadyC Може и потврда од гинекологот, дека е уредно водена бременоста и која бременост по ред е. Јас со потврда поднесов документите, ако имав и мајчина(али не беше редовно пополнувана).
@LadyC , @nadenadia најдов имам посебен лист од матичната пишува прва бременост и горе пишува дека е за социјално. Е сеа ова што ви го бараат од мвр ме буни, јас сменив л.к. од една во друга општина во Скопје и уште нема поминато година. Ќе мора и потврда од мвр да вадам?
Јас ова барање го пополнив дека тука има да си пополниш кај тоа што е за второ дете. Потврда од матичниот гин (потврда за степенот на бременоста пишуваше). Копија извод од бебето. И копии од моја лк и транскакциска сметка. Таму кога бил мм му дале уште некое барање да пополни на лице место ( језда исти работи пополнувал, за бебето моја лична карта и сл. али ај..) И дека сум имала копија од трансакциска, да сме чекале да легнат на сметка. @Butterfly1107 Незнам искрено, јас од тука прочитав за потврда дека барале ако не ти е постара од1год личната. Мене ми е сменета пред две год затоа ништо не рекоа.
Да, бараат потврда за жителство. Мене не ми е сменета личната карта и му рекле на мм и да ја сменам ќе треба потврда за жителство и се откажав. Тогаш баш почнаа големи бројки со короната и не ми се ризикуваше по цел ден да се матка по институции.
Личната мене ми е од пред 2и нешто год, само со неа поминав. Сега језда уште чекам две ипол недели поминаа од кога поднесов..
Ne, od stranata na vardar kje vlezes I na salterot za informacii kje pobaras baranje za potvrda za zivealiste I na lice mesto 50 denari ti naplakja I ti kazuva kaj da go odneses I tolku I za nekolku dena kje ti bide gotovo.
Здраво, имав поднесено барање за еднократна помош и ми пристигна на домашна адреса писмо дека е одобрено. Дали треба некаде да го доставам тоа писмо?
Zdravo devojki, aj edno prasanje ne mi e jasno malku, ednokratna pomos sleduva za site sto ke se porodat ili ima vrska toa vraboteni/ne vraboteni. Druga rabota dokumentite se podnesuvaat vo opstinata vo koja zivees ili vo nekoja druga institucija vo skopje. I treta rabota jas majcina kniska nemam nitu pa ginekologot mi spomnal nesto takvo.
Еднократна парична помош следува за сите без разлика вработен или не, се поднесува во социјално а за во општина зависи во која живееш зошто не даваат сите општини. Сега по ново нема веќе мајчина книшка, не ја бараат