Dali Ne toa ne pomina nitu kako predlog na sobranie. Ostana povtorno ona demek se.dava po 8500 sekoj mesec 10 god no so izmeni, trrba prihodite vo semejstvoto da se vo iznos nepogolem od minimalecot smeski
Не знам точно но од прилика овие работи * Извод на бебето * потврда од матичен гинеколог за родено дете или како и да се вика * дали копија од лични карти или само да се покажат на лице место не знам *дали венчаница треба и тоа не сум сигурна * копија од трансакциска сметка
Не не, за помошта од социјално се поднесува во социјално каде што има подрачна единица од општината. Ваму кај тутунски бараките има за општини Центар, Аеродром и К.Вода.. за другите општини не сум сигурна каде се наоѓаат. Можеби ќе каже некој што поднесувал од др општина.
Ne sleduva, odnosno ostanuva istiot zakon da se zema nadomestok do 10 god no samo ako prihodite vo fam. Se vo visija ne pogolema od minimalecot.
Па супер ако е истиот закон Подобро така отколку само еднаш 60000 денари Секако трошак за бебе треба секој месец До душе со тие пари на крај не можиш да излезиш за едно бебе не пак за три
Не знам, ние само поднесовме во општина Чаир и од таму добив 5.000 ден. А во социјално немам предадено.
Pa da ama uslovot e krs ...prihodite da ne se pogolemi od minimalec vo familija... ne veruvam deka nekoj so tolkavi prihodi bi se nafatil da ima treto dete vo drzavcevo nase...
Некој скоро да поднесувал во Општина центар за надоместок? Не можам никако на сајт да најдам што документи требаат и кај се поднесуваат...
Добил некој скоро од државата еднократна за бебе? Ние поднесовме во социјалното кај нас но не знам кој врши исплата, дали преку подрачните оди или од Скопје за сите се исплаќа.