Не кај тутунски комбинат во центар? Ова 8ми септ нели е ЕМУЦ бившо никола тесла во маџари? Не ми е познато ова школо
Ova e osnovno skolo, kaj tutunski tamu e. Znaci od aerodrom koga odis nakaj tutunski tamu kaj kafanite sto se zlate i tie drugite toa skoloto. A ova barakava se naoga koga odis od golemiot tineks kaj koncar pravo po taa ulica i posle semaforite odma od leva strana ama ti objasniv
јасно ми е вака отприлика Тука значи му доаѓа во околината кај пролече што е болницата? Тој булевар некаде таа околина?
Хаха фала ти многу значи тука во редот на пролече е.. Таму во таа околина пораснав ако веруваш и баракава ја немам видено ни приметено Па и на сајтот не да објаснат кај е што е ...
Da ne znae nekoj dostapen broj od socijalno, da se javam do kade mi e predmetot da prasham, ushte od 13ti imav odneseno dokumentite eve mesec pomima ushte nema nishto .
Јас на крајот на септември поднесов, па се уште нема ништо. И јас би сакала контакт број ако некој знае.
За социјално нели треба да ди подигнеш решение па тка да го носиш во банка и те исплаќаат? Така ли е или грешка сум?
Sigurno treba reshenie za prvo, da ne ne vazi vekje toa ? Za od socijalno nishto ne spomnaa , i od kaj se zima toa reshenie ?
Дали важи и ако ти е прво или само за второ дека не треба решение... На татко ми му спомнале дека ќе ми се јавеле он така разбрал Тоа решение би се подигало од спцијално дека ти е одобрено сеа дали важи не знам Ја еднаш вртев по сите нивни броеви никој не ми крена
Па ако тоа решение го дават од социјално,би го дале при предавање на документите , чим ништо ни дале ваљда не важи веќе. ( Ма да колку беа писмени на шалтер и ништо не би ме чудело )
Ти поднесуваш во социјално па стига решение дека ти е одобрена исплата Ај ќе каже некоја што добила исплата како е процедура
На другарка сестра и добила од второ дете , ама кажа дека поднела во август и и стигнале дури сега ,без решение и никој не обавестувал за парите дека се пуштени , туку си проверуваш ти. Искрено немам зборови за нашава администрација, а со ова коронава па уште толку е се позавлечено.
Дали некој има информација ако прво родено бебе не е во македонија родено туку во друга земја при враќање во мк за 2-3 месеци по раѓање ако аплицирам ќе добијам средства? и колку се тие средства?