Мајки здраво сакам да прашам што документи ми требаат за еднократна помош за новороденче и каде се поднесуваат документите?И колку пари е помошта ?Поздрав и убав ден !
Zdravo, Mi baraa od socijalno pokraj ostanatite dokumenti i potvrda za zitelstvo , od prichina shto mi e taze izvadena lichnata karta . Kje moze li nekoj da mi kaze kade i kako ide procedurata za vadenje potvrda za zitelstvo
Во мвр се поднесува, може и некој друг место тебе само дај му лична карта, 50 денари се плаќа го зимаш за 2 работни дена
Еве повели види најдов што имам пишано од кога поднесов за помошта, пиши ало нешто др те интересира еве го и барањето за прво дете прикачено. инаку за прво дете помошта е 5.000, за второ е 20.000
Здраво феминки, денес мм поднесе документи во социјално и му дале картонче за прием на документи. Дали може некоја од вас да ми каже дали треба понатака со тоа да се подигне некакво решение или едноставно тоа е за дека си доставил документи?
Ахх ја немам сликата веќе. Инаку штампана потврда и самиот гинеколог пишува твое име и потврдува дека е извршено раѓање на бебе и пишува кое по редослед (да се знае дали ти е прво, второ.. родено за кога ќе поднесуваш). И нормално печат плус. ваљда ме сфати Нив им е битен доказ дека е родено бебче и кое е по ред.
Па има на самото барање да ја напишеш трансакциската и само му ја побарале на увид. Ќе проверувам тогаш. Фала на одговор