Јас се имав јавено во социјално во Карпош дури дента ме внеле во систем после месец дена поднесено и се разгледувал случајот сум требала да се јавам ако после 60 дена сум немала добиено исплата Државава ни е циркуз
А јас мислев јас долго сум чекала од септември вчера и мене ме исплатиле. Баш се зачудив денес кога проверив состојба, гледам ми се вратиле парите што ги потрошив пред некој ден за бебе
Исто и мм тогаш беше затоа и се зачудив еден месец за да влезеш во систем да ти разгледуваат документи се скапале од работа
Отвори на услуги. гов. мк или на министерство за труд и социјална таму пишува. Исто така даваат и од општина, т. е зависи која општина.
Дали знае некој-колку прегледи требаат во мајчината книшка за да се земе еднократната помош за првородено?
Наместо мајчина книшка, можеш да земеш потврда од матичен гинеколог дека си породена. Јас така направив. Така пишува и на мин за труд и социјална
Дали некоја од септ па навака што поднела во труд и социјала за еднократната помош за прво дете добила до сега? И дали директно на сметка ги добила? Им ѕвонам ама не можам да ги најдам Од Општина центар ме исплатија за 1мес овие ги нема...
Се сеќаваш ли дали треба даа приложиш твој извод на родени? Јас поднедов барање за извод ама од таму ми кажаа дека за месец, месец ипол ги давале