Мајки, имам поднесено во општина Кисела Вода за второ дете, ни кажаа дека еднократната помош е 20000. Исто така имаме поднесено во социјално, за од таму ни рекоа 6000 денари дена е. Ни пуштија 6000 денари меѓутоа во изводот пишуваше дека се од општина. Ако знае некоја од вас да ми каже зашто е тоа така, дали има некоја грешка? А тие 20000 сеуште не ни ги пуштиле. Маж ми поднесе документи во општина и од таму му дале едно ливче со печат. Дали ни треба некоја потврда за во банка да се однесе?
Обично стигнува решение на домашна адреса, некои викаат во банка со решението треба, ама мене прво парите на сметка ми ги пуштија, па после тоа решение ми стигна. Иначе ти пишале убаво, од социјално е 20000,од општина 5000.
Zdravo. Bebe e rodeno vo Bitola no po adresa na ziveenje i jas i mazot mi zme ks Skopje centar. Dali se podnesuvaat dokumentite vo Skopje ili treba kade sto e rodeno. Vtoro dete e ako moze nekoja sto skoro podnesuvala da mi kaze sto detalno se nosi. Blagodaram
Девојки,колку дава оп.Кисела Вода еднокрњтна помош за прво дете, Имаме поднесено на 25.11 уште нема ништо .
Ве молам за инфо, дали гази баба дава паричен надоместок и што треба да се поднесе во општина? Благодарам
Девојки, дали некоја од вас е запознаена дали општина Гази баба дава еднократна помош и кои документи треба да се поднесат. Во благодарам.
Дава само ако едниот работи и зима 15000 мислам иначе ова од град скопје што се парите поднесено во октомври ги добив во јануари дури
Дали мора лично мајка или татко да поднесе документи за еднократна парична помош или може и некој друг наместо нив?
Koj se dava za novorodonce,t.e. kaj se treba da se nosat dokumenti? 1.opstina 2.grad skopje 3.....???