Министерство за труд и социјална политика дава, а за општина зависи во која си, не даваат сите општини пари.
колку што знам нема некои помошта од социјално мислам ја викаат помош од град колку да направат дистинкција помеѓу таа помош и онаа што ја доделуваат некои општини
Mamicki da ve prasam Za kolku vreme ve isplatija odopsitna Aerodrom? Mi stgna resenie ama uste nisto nema
Кога ми стигна решението наредниот ден, инаку 20 дена од поднесување на документите. Но Н.Г и празници ме фатија.
Pa pred mesec dva.... ama uste nema isplata neznam zasto. A resenieto go imam. Da ne znaete broj nekoj ili kade bi mozela da prasam
Друшки, за помошта од МТСП да ви кажам дека ако личната карта не ви е постара од 1 година ви треба дополнителен документ од МВР за доказ за живеалиштето. Тоа е една опција. Друга опција е наместо на вас , помошта да му се исплати на вашиот сопруг ако неговата лична карта е постара. Оваа информација не ја најдов никаде на нет, ја дознав на лице место. Дополнотелно, ви треба копија од личните карти на родителите, оригиналите на увид, копија од извод на бебе, потврдата од матичниот гинеколог (или мајчина книшка) и образецот што можете да го најдете на нет или да го пополните таму на лице место.
Здраво, Имам предадено за еднократна помош во Чаир за прво дете, и бидејќи помина период испратив мејл за да видам што е... Ми пишаа дека сум требала да одам да подигнам некоја потврда за во банка.. Дали е тоа решението и дали може маж ми да ја земе или?
Јас бев у бараките во близина на Пролече. Фактички кај Виолина. Пиши на гугл мапс 3 Мак. Бригада бр 3, ќе ти покаже точна локација. Да напоменам, таму се поднесува за Аеродром, Центар и Кисела Вода. За другите општини не знам кај се наоѓаат канцелариите.