Здраво сакам да прашам еднократна помош за прво дете од каде може да се земе од социјално или од општината каде што живеам јас сум од Ѓорче.
Мајки општина Гази Баба само од социјално или и самата општина дава помош? Дали некоја има понова информација? На нет што читам јас општинава не дава....
5к за прво, 20к за второ документи се носат во подрачната единица- зависи од која општина си, прегледај на сајтот на МТСП за локации јас ја знам само таа за Центар, К. Вода и Аеродром, таа е на 3та МУБ бр 3.
Добив информација дека со таткото мора да имаме иста адреса на живеење за да поднесеме за пари од општина дали е точно?
Јас сум од Штип и не се водам на иста адреса со сопругот, не ни правеа проблеми кога мм ги поднесе документите. Рекоа наредниот месец ќе пуштат пари
A drugiot ako e vo druga opstina i si podnese dokumenti tamu...bas me zanima dali ke pustat pak pari ko sto sme luda neorganizirana drzava
Не знам како... Зошто вака може двајцата да си барате од двете општини Може да ми кажеш за која општина станува збор што ве исплатила?