Очигледно секоја општина своја политика. Еве @Pacient srna постави интересно прашање, искрено не ми текна на тоа, а мм спаѓа под општина Ѓорче која исто дава пари. Еве совет за идни мајки да пробаат, може ќе успее некаде Едит: Сега проверив во општина Ѓорче мора двајцата да се жители за да ти дадат пари.
Pa verojatno zatoa od mtsp nema problem ke proverat dali ste zele ama meguopstinski deka imaat takva sorabotka za da proverat aj vazi....i zatoa valjda ne davaat
И јас се јавив во општина ѓорче ми рекоа мора да сте на иста адреса сеа сакам утре во центар да прашам зошто јас сум од ѓорче мм е од центар
PI Inter-Municipal Center for Social Affairs of the City of Skopje 02 329 7700 https://maps.app.goo.gl/FDWZfTrWkXwTvxDU7
Zdravo Sakam da Ve prasham shto treba da se pravi so livcheto so pechat shto go davaat vo opshtina ? Dali treba ushte neshto da se zeme za vo banka? Se sekjavam za prvoto dete nosev eden list vo banka za isplata, no sega na mm samo livche mu dale. I dali znaete dali opshtina Butel dava parichen nadomestok za vtoro dete? Vi blagodaram ❤️
Ја колку што разбирам тоа е за да ти го најдат предметот во архива ако нешто забушаваат со исплата. Ми дадоа и мене такво, после стигна и решение на домашна адреса а неколку дена пред тоа парите беа легнати на сметка без да приложам јас било што во банка.
Ako ste ostavile kopija od transakciska so dokumentite nema da treba nisto vo banka da prijavuvate ke si legnat parite kako sto pisa i drugata clenka
Минатата недела ми стигнаа 5100 ден на трансакциска сметка од Министерство за труд и социјала ама на извештајот не пишуваше зошто се пратени па претпоставувам е овој надоместок... И вас ли од таму ви стигнаа?
@Bicka77 дали мора лично да се вади таа потврда за живеалиште, или може и ММ? И дали потврдата од матичен гинеколог треба да е оригинал или копија?
Потврдата е оригинал затоа што само за таму ти треба. Да не се меша со ИСР образец кој исто го дава матичниот гинеколог и е потребен за породилното. За потврдата за живеалиште не знам, јас не отидов до таму, наместо тоа, барањето за еднократна го поднесов во име на мм.