За поднесување на барање за еднократна помош до мин. Труд и соц., дали некој поднесувал електронски барање или мора хартиено?
јас колку што знам мора физички да се однесат до центарот за социјална работа надлежен за подрачјето кадешто живееш, а и мм носеше оригинал моја лична карта, ја бараат на увид.
Да ве замолам некој точно да ми каже локација од подрачна единица за труд и социјала во карпош. Ми рекоа кај катастар некоја барака, ама не знам точно каде, а на гоогле мапс ја нема локацијата.
Дали трансакционата сметка мора да биде лично моја или може и од мм? Прашувам зошто сум со трансакциона од охридска банка а треба трансакциона од која било банка само од охридска не
Majki za vtoro dete ednokraten nadomestok Dali sledi od socijalno I od opstina kisela Voda konkretno. Dokolku da zamolam za info koi dokumenti za Kade se potrebni, Isto Sega za izvod na novorodence kako ide postapkata ne e veke preku bolnicive...
Za k voda ti sledi za vtoro dete isto kolku i za prvo 6000. Nosis kopija od izvod od deteto i lk od roditelite - orginali na uvid od se. Za izvod vo starata komercijalna na kej otpusnoto od bolnica, lk od roditelite i vencanica. Ima tamu nekoe baranje i se.plaka so karticka
Fala ti na info da znam od Kaj da pocnam. A od socijalno davaat nekakva is Plata za vtoro dete ili samo za prvo dete vazi toa?
За второ дете е 20.000 ден јас поднесов. Види може и од општина под која си дали даваат и тие. Ако ти следува зашто да не си земеш.
Ако одиш од партизанска спрема рузвелтова пред сетек зградата имаш улица, по таа ќе влезеш и ќе продолжиш право и после ќе свртиш десно кај школото. Школото е од десна страна, а бараката ти е од лева. Таму се наоѓа.
Јас уште немам од социјално.. поднесов пред повеќе од 3 месеци. Во селидбата на канцеларијата за Центар/Аеродром е најверојатно изгубено. Сега ќе треба одново да однесам документи