Дали има некоја мајка од Кавадарци што поднела документи за надомест од општина за второ дете? Знам дека за прво даваа 6000 денари, за второ не сум сигурна.
Има некоја мајка што чека исплата од социјално, повеќе од 3 месеци поминати се од достава на документите. Многу време ми изгледа некако, или до крај на година да си чекам.
Јас се јавив да прашам до кај е процедурата, ми рекоа нареден месец исплата, а поднесено е крај на мај.
Izvod na novorodence, Izveshtaj od maticen genekolog koga si se porodila, kopija na licna karta od majkata I istata na uvid, kopija od transakcija plus popolnuvas Izveshtaj za prvo ili vtoro dete. Mm podnese pred dva meseci I uste gi nema. Se nadevam ti pomognav Pozdrav!
Ох и тоа имам слушнато дека се чекало подолго време. Фала ти многу, ми помогна! П.С. Ќе можеш да ми кажеш каде се поднесуваат? Во општината карши Континентал?
Сега низ поракиве ве читам, општина Карпош не дава за второ?! Јас се надевав и општинава и социјално. Хммм ако има некоја од Карпош нека ме упати, да не одам до таму
Ааа не знаев, значи само социјално да одам за еднократна помош? Каде точно е знаеш? Јас со првото памтам одев во едни бараки кај Војдан Чернодрински школото, а се си мислам тогаш и од општина ми дадоа некој си 4500 ден
Не, јас си чекам. Поднесов на 28 мај, рекоа де чекало обично 2 месеца, па успеав некако да ги добијам, рекоа ако не овој месец следниот од 01 до 04 ќе пуштеле. Па ќе видиме.