Јас бев денес до општина, со бројчето што ми го дадоа со печат, поднесено на 05.05 за да ми речат дека не го ни внеле демек сега брзо ќе ме исплателе
Посебен документ не, го гледаат тој податок од лична карта. Е сега, ако личната карта не ти е постара од една година, тогаш бараат доказ за жителство кој се вади од МВР. Некој пиша дека 7-8 дена се чекало за МВР да го издаде. Јас наместо да направам така, поднесов во име на маж ми, оти неговата лична карта беше постара.
И јас бев во Гази Баба и истото ми се случи, со месеци чекав, а не бев внесена. 2 пати бев кај таа шефица што им е да се расправам и после експресно ги добив парите. Така да отиди пожали се, иначе ке се начекаш.
Mene mi e podneseno vo Gazi Baba uste na 19 April, imale mnogu a malku vraboteni bile zatoa kasnele so vnesuvanjeto. Nie ke si cekame
Значи да им отидам и јас во Гази Баба и да се карам. Поднесено уште средина на Март, ни решение ни пари. Безобразни. Треба и они да имаат рокови до кога да исплатат а не само рокови за поднесување.
Има формулар на нивната web страна, јас само го најдов и кога водов дека е услов со сопругот и двајцата да сте од општина центар баталив па не знам други информации.
Документ за жителство за во социјално..... поназад читам некои пишуваат се вади од мвр во стара комерцијална, а некои пак од мвр во мтв. Кај се вади?
Ова се вади во случај лк да не е постара од 1 год на адресата кај што живеете? Неделава ќе поднесувам во социјално па да не заборавам нешто
Да така му рекле на мм. А и мене ми рекоа да си извадам, зашто го барале за надоместот. Без тоа не пуштале пари.
Za drzavjanstvo prv pat slusam deka treba, ne spored ova dosega sto mi kazaa. Za lk neka kazat poiskusnite sto vadele dosega, jas ne vadam takov dokument. Mislam se vadi ako ste na adresata pomalku od edna god
Ќе може да ме упатите,маж ми ќе поднесува барање за надомест во општина и социјално,дали може да остави копија од моја трансакциска или мора негова бидејќи тој е подносител?!