Потврдата од гинеколог ако ја имаш за второ дете мајчина не ти треба. Потврда за жителство само ако адресата од личната карта ти е не постара од една година, т.е. ако ти е нова од август 2020 па наваму тогаш потврда, инаку не. Значи тоа што пиша - тоа е, плус твоја лична карта оригинал и копија, и од мм копија. Отпусно писмо и извод од прво дете не ти треба, но за секој случај носи.
А што документи треба во мвр кј Мтв да носам или не треба ништо?? Бар да средам се во еден ден ако успеам
Дали играат некаква улога висината на приходите? Мислам да не има ограничување доколку поднесителот има повисоки примања? Пред извесно време слушнав такво нешто на тв но не знам дали за второ или трето дете
Мене се ова ми побараа иако личната карта ми е стара 3 г. Носев и потврда од матичен и плус ми бараа копија од мајчина. Исто и извод од прво дете. Фотокопии од лични карти не, само н увид оригиналите. Ова Битола вака, можи на др место не.
Ако ти била стара личната, само за новите бараат потврда за жителство. Очигледно празлично бараат, но горе доле тоа е