Не! Викаат 5ти/6ти се пуштале париве. Ако нема понеделник пак се цртам таму, и ако не ме внеле пак, ќе пријавувам. Само не знам кај да пријавам. Знае ли некој?
Викаа 2 месеца се чекало, ама ти одамна се породи, до сеа требаше да помине предметот. На рекорд шо е, меѓуопштински центар за социјална работа, од таму ни пуштија за 2 дете. Види со некој разговарај да ти ксже да не има некој проблем. Шо им е проблемот?
Od mtsp i jas nemam pisav mail use nema odgovor a 5-6 dusi narediv tamu ne moze site da se na odmor,pred 2 mes podneseni dokumenti
Јас имам ливче со печат и бројче, демек завршено, внесено на 05ти 05ти, а одам неколку пати, па не е внесено ми викаат. Ќе се распрашам кај да пријавам, ми даваатдокумент за завршено , а не е.
Реално гледано, 90те дена за пријавување се поминати, кај мене. А јас сум пријавила на време, сега треба да се казнат реално, пошто јас да отидев после 90 дена ќе речеа ти помина рокот кај си била до сеа. Ама во понеделник ќе биде караници.
Бараат ли потврда за живеалиште во Карпош? Искрено бебето го чувам сама па немам како да одам до мвр да вадам потврди, живи глупости само малтретирање
И јас сум Карпош, поднесов минатата недела, не ми побараа. Бев со бебе, жив човек немаше, шалтер систем е. Фина беше девојката, надвор ме пречека
Во друга тема имаше пишувано дека даваат пари ама само на семејства во кои има еден невработен и еден со минимална плата, месечно 8000 и нешто пак. А тоа 60 еднократно дека е укинато...
E toa prv pat slusam. Znam deka i vo bolnica zborea deka 50ili 60iljadi davale, moze ima nekoi promeni, neka si prasa členkata
Здраво на сите. Дали може да ми кажете во Скопје за центар каде се поднесуваат документи за во социјално? Каде се наоѓа институцијата локациски?
Dobro vecer sakav da prasam za treto dete dali sleduva nesto paricna pomos od socijalno ili opstina Gazi Baba
За тие што имавте поднесено во Гази Баба, мене конечно ми го средија, меѓутоа да не отодев пак ќе си чекав. Ми дадоа потврда за во банка, па во банка внесуваа социјален број рачно. Тие што уште немате средено одете, притиснете ги малку инаку никогаш изгледа нема да не исплатат.